Foto: Reuters/Scanpix
Ar ļoti nepatīkamu situāciju saskārusies kāda ziedu tirgotāja Rīgā pie Pirmajiem Meža kapiem. Viņai uzbrukuši nepazīstami vīri, vainojot sievieti no kapiem nozagtu ziedu tirgošanā. Lai gan sievietes seja pēc uzbrukuma bijusi asinīs, kā arī tikušas salauztas brilles, Valsts policija (VP) lietu izbeigusi, jo tajā iestājies noilgums.

Pērnā gada 6.martā Džīna Grundmane tik tikko bija uzsākusi darbadienu pie Pirmajiem Meža kapiem, ziedu tirdzniecības vietā, kad pie viņas stenda piebrauca pelēkas krāsas vieglā automašīna "Opel", kurā atradās divi vīrieši –, viens no tiem, apmēram 35-40 gadus vecs, izkāpa no automašīnas, pienāca pie kundzes un sāka "apsaukāt rupjiem, necenzētiem vārdiem un apvainot, ka tirgojos ar zagtam ziediem".

Apvainojis kundzi, vīrietis ar kreiso dūri iesita Grundmanei pa labo aci, pēc tam sekoja otrs sitiens ar labo roku pa sievietes deniņiem. "Rezultātā sadauzītas "Pasaules Optikas" iegādātās brilles par 96 latiem (apmēram 136 eiro), un sasistais briļļu stikls sagrieza man labās acs plakstiņu un degunu, asinis bija daudz," portālam "Delfi" stāsta kundze.

Taču ekspertīzē konstatēti maznozīmīgi miesas bojājumi, par kuriem kriminālprocesu nav iespējams uzsākt, portālam "Delfi" skaidroja Valsts policijā. Lai gan tika pārbaudīta visa informācija, ko sniedza liecinieki, tā neapstiprinājās, un administratīvajā lietvedībā iestājās noilgums, jo deviņu mēnešu laikā neizdevās noskaidrot vainīgo, norādīja policijā.

Pēc incidenta sieviete paguvusi tik vien, kā nokliegties kolēģiem, lai pieraksta mašīnas numuru, tā kā numura zīme bija aizsmērēta ar dubļiem, tad pēdējais cipars ir neskaidrs, taču pirmā numura zīmes daļa ir skaidra. "Nevaru iedomāties vienkāršāku lietu par šo; mašīnas numurs, krāsa, marka un modelis – viss zināms. Kur vēl vieglāku veidu, lai atrastu personu, kas atradās mašīnā?" sašutusi ir Grundmane.

"Šī persona, kas man uzbruka man nav pazīstama, jautājums –, kas viņu nolīga? Vai ir tik grūti noskaidrot, kas šo visu ir pasūtījis, noklausoties šī cilvēka telefonsarunas?" kundze ir neizpratnē. Pēc incidenta notikuma vietā tika izsaukta VP un ātrā palīdzība. "Lai ātrā palīdzība sniegtu man medicīnisko palīdzību, viņiem bija jāgaida, kamēr manā darba vietā ieradīsies mana meita, lai pieskatītu tirdzniecības galdu, kuru nevarēja atstāt bez uzraudzības," atceras sieviete.

Lai gan Grundmane skaidroja, ka persona, kas uzbruka viņai nav pazīstama, viņa policijai darījusi zināmus iespējamos ļaundarus. "Un arī šodien esmu pārliecināta, ka tie ir īstie."

Kundze nepatīkamo stāstu izvēlējusies darīt zināmu plašākai publikai, jo nevēlās, "lai kāds cits piedzīvotu to". Sieviete ir pateicīga kolēģiem – citiem ziedu pārdevējiem –, kuri piefiksējuši pelēkās "Opel" automašīnas numurzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!