Foto: DELFI

Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš februāra sākumā Rīgā, Burtnieku ielā, pretimnācējam iesitot pa seju, nolaupījis mobilo telefonu un pieprasījis atdot arī naudu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Februāra sākumā Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Burtnieku ielu, kur notikusi laupīšana.

Ierodoties norādītajā adresē, policisti noskaidrojuši, ka 1983.gadā dzimis vīrietis ap pulksten 4:00 no rīta devies mājās no kāda pasākuma. Mājupceļā viņam pretī nācis kāds jauns vīrietis, kurš piegājis pie cietušā, iesitis viņam pa seju un pieprasījis naudu un mobilo telefonu. Cietušais norādījis, ka naudas viņam neesot. Tādēļ laupītājs no cietušā vīrieša rokām izrāvis mobilo telefonu un aizbēdzis.

Cietušais dzīvojis netālu no notikuma vietas, tādēļ pēc ierašanās mājās izsaucis policiju. Policisti sākuši meklēt personu un otrdien, 17.februārī, aizturējuši 1990.gadā dzimušu vīrieti.

Aizturētais savu vainu laupīšanā atzinis. Patlaban policija skaidro nolaupītā telefona atrašanās vietu.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par laupīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!