Foto: DELFI

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesos par "ātro" kredītu ņemšanu, izmantojot citu personu internetbankas datus, un aizturējusi vairākkārt sodītu vīrieti.

Izmantojot kādas sievietes internetbanku, pērn oktobrī noformēti vairāki kredīti kopumā 720 eiro apmērā, portālam "Delfi" skaidroja Valsts policijā. Par notikušo policija sāka kriminālprocesu par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu.

29.janvārī policijas darbinieki aizturējuši 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt bijis sodīts. Likumsargi noskaidrojuši, ka aizturētais ar viltu ieguvis kādas sievietes internetbankas paroli un kodu karti. Dati iegūti ar mērķi nelikumīgi piekļūt sievietes naudai un izmantoti, lai viņas vārdā noformētu kredītlīniju kādā no "ātro" kredītu uzņēmumiem.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tāpat izmeklēšana pabeigta līdzīgā kriminālprocesā, kur, nelikumīgi izmantojot kādas sievietes internetbanku, noformēti kredīti 1000 eiro apmērā.

Kriminālprocesā likumsargi aizturējuši 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk bijis vairākkārt sodīts, norādīja policija. Turklāt aizturētais ne tikai noformējis kredītus, bet arī ar viltu panācis, lai sieviete paraksta līgumu ar telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju. Tādējādi aizturētais ļaundaris no sievietes izkrāpis arī mobilo tālruni.

Likumsargi patlaban savākuši pietiekamu pierādījumu kopumu, tādēļ abas krimināllietas ir nosūtītas Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Policija atgādina iedzīvotājiem nebūt lētticīgiem un neatklāt trešajām personām savu bankas karšu un internetbankas kodus un paroles. Likumsargi norāda, ka šādas informācijas nodošana ir likumpārkāpums, jo tiek pārkāptas līgumsaistības ar banku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!