Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien, 3.martā, robežsargi kopīgā operācijā ar Baltkrievijas kolēģiem pārtraukuši kārtējo valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu un aizturējuši četrus Vjetnamas pilsoņus, kā arī pārvadātājus – vienu Latvijas un vienu Tadžikistānas pilsoni, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Vjetnamas pilsoņus abas personas centušies pārvietot pār Latvijas-Baltkrievijas robežu. Savukārt Baltkrievijas robežsargi savā teritorijā aizturējuši Baltkrievijas pilsoni, kurš arī darbojies kā nelegālo imigrantu pārvietotājs.

Otrdienas rītā Latvijas un Baltkrievijas robežsargi pierobežā, netālu no ceļa Zilupe–Ezernieki, atklājuši un aizturējuši vairākas personas. Aizturētie personu grupā bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Pārbaudē viens no aizturētajiem uzrādījis Tadžikistānas pilsoņa pasi, bet vēl vienam likumpārkāpējam bijusi Vjetnamas pilsoņa pase. Pārējo trīs personu valstiskā piederība noskaidrota, baltoties viņu teiktajā.

Iesaistot papildus robežsargus un Valsts robežsardzes helikopterus, apsekota valsts robežai piegulošā teritorija. Tā rezultātā robežsargi aizturējuši kādu 1983.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš arī saistīts ar personu nelikumīgu pārvietošanu pāri robežai.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā un par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!