Foto: F64

Februārī Limbažu rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāda uzņēmuma grāmatvede apsūdzēta par 56 000 eiro piesavināšanos, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, kāda uzņēmuma valdes loceklis uzticējis apsūdzētajai grāmatvedei uzņēmuma internetbankas paroli un kodu karti. Viņš grāmatvedi mutiski pilnvarojis veikt pārskaitījumus uzņēmuma interesēs, apmaksājot uzņēmumam piesūtītos rēķinus un pavadzīmes.

Izmantojot uzticēšanos, grāmatvede laikā no 2012.gada marta līdz 2014.gada februārim no uzņēmuma konta uz savu un citu personu banku kontiem pārskaitījusi naudu, kā arī apmaksājusi savus un citu personu personīgos izdevumus. Apsūdzētā grāmatvede, piemēram, apmaksājusi personīgās automašīnas remontu.

Kopumā no uzņēmuma konta apsūdzētā veikusi 260 pārskaitījumus, ar ko piesavinājusies vairāk nekā 56 000 eiro.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas – par piesavināšanos lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta izskatīšanai nodota Limbažu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!