Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pagājušajā gadā Valsts policijas darbinieki 19 reizes devušies ķīlnieku glābšanas operācijās, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šādu gadījumu skaits ir pieaudzis. 2012.gadā Valsts policijā bija reģistrētas astoņas reizes, kad policijas darbinieki devušies atbrīvot ķīlniekus, bet 2013.gadā tādas ķīlnieku atbrīvošanas operācijas notikušas desmit reizes.

Lielākoties pretlikumīga brīvības atņemšana pēc Krimināllikuma 152.panta, personas nolaupīšana pēc Krimināllikuma 153.panta un ķīlnieku sagrābšana pēc Krimināllikuma 154.panta, ir sadzīviska rakstura, skaidro policija. Proti, iespējams, vīrs sastrīdējies ar sievu un nelaiž viņu ārā no mājas. Tāpat salīdzinoši bieži ir gadījumi, kad vīrs un sieva izšķīrušies un nespēj vienoties, pie kura paliks bērns.

Savukārt tādi gadījumi, kāds nesen kā noticis Vecmīlgrāvī, kad policijas darbinieki no gūsta kādā dzīvoklī atbrīvojuši vīrieti, notiek reti. Policijas aplēses liecina, ka tas notiek ne biežāk kā vienu vai divas reizes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!