Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pabeiguši izmeklēšanu vērienīgajā Tadžikistānas kokvilnas kravas piesavināšanās lietā un lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret trim personām, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija divas no personām, pret kurām lūgts sākt kriminālvajāšanu, ir afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonis Gulams Mohamads Gulami un viņa dzīvesbiedre Valentīna Gulami.

Iesniegumu par Latvijas teritorijā pazudušu Tadžikistānas kokvilnas kravu Valsts policija saņēma pērnajā pavasarī. Iesniegumā bija minēts, ka pazuduši 80 vilcienu vagoni ar kokvilnas šķiedru kravu gandrīz 7000 tonnu apmērā. Kopējie zaudējumi tika lēsti deviņos miljonos eiro, informē policija.

Apjomīgā izmeklēšanā laikā policijas darbinieki noskaidrojuši, ka Tadžikistānas kokvilnas kravu piesavināšanos veikusi personu grupa. Tas darīts, izmantojot viltotus dokumentus par kravas īpašnieka maiņu. Tādēļ kriminālprocesu likumsargi kvalificējuši gan par piesavināšanos lielā apmērā, gan par dokumentu viltošanu.

Policijas darbinieki izmeklēšanā apzinājuši un nopratinājuši vairāk nekā 50 personas. Tāpat veikta vairākas kratīšanas, kā arī pieprasīta un saņemta informācija no ārvalstīm.

Pagājušā gada septembrī pierādījumu kopums bijis pietiekams, lai būtu pamats aizturēt četras personas, norāda Valsts policija.

Turpinot izmeklēšanu, trīs no personām policija atzina par aizdomās turētajiem, tostarp bijis kāds precēts pāris - 1968.gadā dzimusi sieviete un 1965.gadā dzimis vīrietis. Tāpat par aizdomās turēto atzīta kāda 1972. gadā dzimusi sieviete.

Patlaban policija izmeklēšanu šajā lietā ir pabeigusi, un lieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!