Foto: stock.xchng

Naktī uz trešdienu ap pulksten 22:30 Sausnējas pagastā Sidrabiņos Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienestu aizturējuši divus iereibušus vīriešus, kas nodarbojušies ar malumedniecību, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pirms nedēļas likumsargi saņēmuši anonīmu informāciju par to, ka Sausnējas pagastā nakts laikā notiek nelikumīgas medības. Pārbaudot informāciju, policijas darbinieki kopā ar Valsts meža dienesta inspektoru pieķēruši divus iereibušus vīriešus, kas nodarbojušies ar nelikumīgām medībām no braucošas automašīnas.

Policija norāda, ka vīrieši kā medību ieroci izmantojuši ar medību lukturi aprīkotu pusautomātisko karabīni. Izmantojot šādu komplektāciju, vīrieši braukuši gar kādu lauku un periodiski to apspīdinājuši.

Pēc tam, kad vīrieši pamanījuši, ka ir pieķerti, viņi centušies atbrīvoties no pierādījumiem - ātrumā ņēmuši ārā lodes no ieroča, taču likumsargi to laikus pamanījuši. Pietuvojoties vīriešiem, policijas darbinieki sajutuši arī alkohola smārdu likumpārkāpēju izelpā.

Pārbaudot 1967.gadā dzimušo automašīnas šoferi, likumsargi konstatējuši, ka viņš ir 1,78 promiļu, bet otrs - 1959.gadā dzimušais vīrietis – bijis 0,7 promiļu reibumā.

Valsts policijas darbinieki automašīnas šoferim noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, savukārt 1959.gadā dzimušajam vīrietim noformēts protokols par šaujamieroča pārvadāšanu un izmantošanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 0,5 promiles.

Valsts meža dienesta darbinieks šim vīrietim noformējis arī protokolu par nelikumīgām medībām.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam, kas ziņo par nelikumīgām medībām. Likumsargi aicina to darīt arī turpmāk, zvanot Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienībai pa tālruņa numuru 27895495 vai rakstot uz e-pastu nmzag@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!