Foto: DELFI

Trešdien, 18.martā, dzēšot ugunsgrēku dzīvojamā mājā Salacgrīvas novadā, cietis ugunsdzēsējs, kurš guvis karstuma dūrienu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Ugunsdzēsēji informāciju par Salacgrīvas novada Salacgrīvas pagastā esošas dzīvojamās mājā izcēlušos ugunsgrēku saņēma pulksten 21:16.

Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji secināja, ka divstāvu dzīvojamajā mājā ir izveidojies liels piedūmojums, kā arī deg ēkas pirmais stāvs un bēniņi. Kopējā degšanas platība bijusi 45 kvadrātmetri.

Dzēšanas darbos cietis viens ugunsdzēsējs, kurš guvis karstuma dūrienu.

Pilnībā likvidēt ugunsnelaimi ugunsdzēsējiem izdevies vien ceturtdienas rītā, pulksten 4:32.

Tāpat naktī uz ceturtdienu pulksten 4:56 ugunsdzēsēji saņēmuši informāciju, ka Balvu novada Vīksnas pagastā deg kūts. Notikuma vietā dienesta darbinieki konstatējuši, ka kūts jau deg ar atklātu liesmu. Turklāt aizdedzies ir arī siens un blakus esošo šķūņu kores.

Kopējā degšanas platība bijusi 230 kvadrātmetri. No degošās kūts ugunsdzēsēji izglābuši divi buļļus un četras cūkas. Arī šajā ugunsnelaimē dzēšanas darbos cietis ugunsdzēsējs, gūstot rokas traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!