Foto: Valsts policija

Pagājušā nedēļā Valsts policijas Zemgales reģiona policisti atsavinājuši 61 400 kontrabandas cigaretes un 435 litrus nelegālā alkohola, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

16.martā Valsts policijas darbinieki Aizkraukles pilsētā un Jaunjelgavas novadā aizturējuši 1976.gadā un 1979.gadā dzimušus vīriešus. Aizkrauklē policisti izņēmuši 10 000 cigaretes "Winston" ar Krievijas akcīzes markām un 1400 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Savukārt Jaunjelgavas novadā izņemtas 10 000 "NZ" un 40 000 "Premjer" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Nākamajā dienā, 17.martā, policijas darbinieki saistībā ar kriminālprocesu veikuši sankcionētu kratīšanu Jaunjelgavas novadā Seces pagastā. Vienā no ēkām un transportlīdzekļiem policisti konfiscējuši 435 litrus nelegālā alkohola, kurš bijis pildīts vairākās 25 litra tilpuma kannās.

Par notikušo policijas darbinieki aizturējuši 1965.gadā un 1974.gadā dzimušus vīriešus. Policijā sākti kriminālprocesi, un izmeklēšanā likumsargi pārbaudīs, vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Valsts policija atgādina, ka Zemgales reģiona pārvaldē darbojas uzticības tālrunis – 67014077. Iedzīvotāji no Jelgavas, Dobeles, Bauskas, Aizkraukles, Tukuma un Jēkabpils aicināti jebkurā diennakts laikā informēt par problēmām, kas skar sabiedrisko kārtību un drošību.

Iedzīvotāji var ziņot, ja ir sūdzības par policijas darbu, par iespējamiem korupcijas mēģinājumiem, nelegālā alkohola un cigarešu, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu tirdzniecības vietām. Zemgales reģiona pārvalde izsaka pateicību visiem, kuri ziņo un ir ziņojuši par iespējamiem likumpārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!