Foto: Shutterstock
Prokuratūra uzrādījusi apsūdzības vairākām personām aizdomās par noziedzīgām darbībām, kas vērstas uz SIA "Latvijas Projektēšanas sabiedrība" (LPS) nekustamā īpašuma un finanšu līdzekļu izkrāpšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzība uzrādīta arī zvērinātam advokātam Mārcim Miķelsonam, par kuru savstarpējā strīda laikā sūdzējās "NP Foods" grupas uzņēmumi.

Prokuratūrā apstiprināja, ka apsūdzība celta pret piecām personām. Plašākus komentārus par personām, kuras sauktas pie kriminālatbildības, prokuratūra nesniedza.

Miķelsons komentārus nesniedza, tomēr viņa pārstāvis zvērināts advokāts Oskars Rode apstiprināja, ka pret Miķelsonu celta apsūdzība.

Personas tiek sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, kurā paredzēta atbildība par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kā izriet no aģentūras LETA rīcībā esošās apsūdzības, Miķelsons, mantkārīgu motīvu vadīts, nolūkā ar viltu iegūt svešu mantu esot vienojies ar pārējām personām par kopīgām noziedzīgām darbībām, kas vērstas pret LPS. Realizējot šo noziedzīgo nodomu, apsūdzētās personas esot vienojušās par LPS mantas prettiesisku iegūšanu. Miķelsons un pārējās apsūdzētās personas izveidojušas ne vairāk kā divu personu apvienību nolūkā izdarīt noziedzīgus nodarījumus, teikts apsūdzībā.

Tāpat apsūdzība uzskata, ka Miķelsons apņēmās organizēt, vadīt un kontrolēt nozieguma sekmīgu paveikšanu, turklāt Miķelsons apņēmās sagatavot patiesībai neatbilstoša rakstura dokumentāciju par darījumiem starp LPS un uzņēmumiem, kurus pārstāvēja pārējie organizētas grupas dalībnieki. Pārējo apsūdzēto personu pienākumi esot bijuši parakstīt LPS interesēm neatbilstošus darījumu dokumentus, lai LPS radītu nesamērīgas saistības.

Apsūdzībā tiek noradīts, ka Miķelsons, būdams informēts par tiesas lēmumu, ar kuru LPS ir aizliegts atsavināt vai apgrūtināt ar jebkādām lietu vai saistību tiesībām nekustamo īpašumu Rīgā, Skolas ielā 21, 2010.gada otrajā pusē organizēja, vadīja un koordinēja LPS valdes nomaiņu. Tiek norādīts, ka personas, darbojoties organizētā grupā un pildot savu lomu, prettiesiski izmantojot fiktīvus dokumentus, ieguva LPS finanšu līdzekļus 513 614 eiro apmērā, kā arī, radot nepamatotas saistības, mēģināja izkrāpt LPS nekustamo īpašumu - ēku Skolas ielā 21 - ar kadastrālo vērtību 5 705 527 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!