Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde pagājušā nedēļā par marihuānas realizēšanu aizturējusi vairākas personas, portālu "Delfi" informē Valsts policijā.

13.aprīlī Jelgavas pilsētā likumsargi aizturēja 1978.gadā un 1992.gadā dzimušus vīriešus par marihuānas realizēšanu. Aizturēšanas brīdī policisti izņēmuši trīs gramus izžāvētas un sasmalcinātas marihuānas. Abi vīrieši ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Savukārt 14.aprīlī Jelgavā policisti par marihuānas realizāciju aizturējuši vēl trīs personas - divus 1998.gadā un viens 1997.gadā dzimušus vīriešus. Aizturēšanā likumsargi izņēmuši divus iepakojumus ar trīs gramiem marihuānas.

Policijā sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253.1 panta 2.punkta - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu apriti realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanā Valsts policija pārbaudīs vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!