Foto: LETA

Nedēļas laikā robežsargi aizturējuši deviņus Latvijas-Krievijas robežu nelikumīgi šķērsojušos Vjetnamas pilsoņus, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Svētdienas, 26.aprīļa, vakarā robežsargi uz Latvijas-Krievijas robežas aizturējuši trīs valsts robežu nelikumīgi šķērsojušos Vjetnamas pilsoņus.

Likumpārkāpējus robežsargi pamanījuši brīdī, kad viņi ar laivu šķērsojuši Ludzas robežupi.

Robežsargu darbu apgrūtinājuši sliktie laikapstākļi, lietus un migla. Līdz ar to robežsargi iesaistījuši papildspēkus, tostarp helikopteru. Likumpārkāpēju meklēšanas un vajāšanas pasākumi ilguši visu nakti.

Liels atbalsts likumpārkāpēju meklēšanā bijis arī vietējo iedzīvotāju sniegtajai informācijai. No rīta meklēšanas un vajāšanas pasākumi vainagojušies panākumiem un 1984.gadā dzimusi sieviete un divi 1988.gadā dzimuši vīrieši aizturēti Goliševas pagasta Straujas ciemā.

Otrs Vjetnamas pilsoņu valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījums konstatēts 28.aprīļa rītā. Robežsargi uz ceļa Žīguri-Viļaka apturējuši kāda Latvijas pilsoņa vadīto "Volkswagen Golf" automašīnu. 1979.gadā dzimušā vīrieša automašīnā robežsargi atraduši sešus valsts robežu nelikumīgi šķērsojušos Vjetnamas pilsoņus.

Par līdzdalību nelegālo imigrantu pārvietošanā robežsargi aizturējuši vēl divus Latvijas pilsoņus - 1974.gadā dzimušus vīriešus.

Abos gadījumos sākti kriminālprocesi. Pret Vjetnamas pilsoņiem kriminālprocess sākts par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā. Savukārt pret Latvijas pilsoņiem kriminālprocess sākts par vairāk nekā piecu personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!