Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija sestdien, 16.maijā, Rīgā aizturējusi jau iepriekš likumsargu redzeslokā nonākuši vīrieti, kurš līdz nāvei piekāvis savu paziņu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, sestdien, 16.maijā, ap pulksten 5:00 Rīgas Latgales iecirknis saņēmis informāciju par vīrieša līķi kādā Maskavas ielas daudzdzīvokļu māju pagalmā. Notikuma vietā policisti secinājuši, ka uz vīrieša ķermeņa redzami miesas bojājumi. Policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka iedzeršanas laikā starp diviem vīriešiem, iespējams, bijis konflikts. Tā laikā cietušais piekauts, bet no gūtajām traumām viņš nomiris.

Policisti noskaidrojuši iespējamo konfliktā iesaistīto personu un aizturējuši 1981.gadā dzimušu vīrieti. Policija norāda, ka aizturētais ir kādas no apkārtējo dzīvokļu mājas iemītniekiem, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Aizturētais policijai atzinis, ka sitis savam paziņam.

Patlaban Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Aizturētajam par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Pirmdien, 18.maijā, aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!