Foto: Reuters/Scanpix

Ventspils prokuratūras prokurors 9. jūnijā tiesai nodevis krimināllietu, kurā par NATO karavīra no Nīderlandes piekaušanu apsūdzēti trīs vīrieši, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kā liecina lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie alkohola reibumā pie kāda Ventspils naktskluba bez iemesla pret turpat esošo NATO karavīru pielietojuši fizisku vardarbību. Pēc tam cietušais karavīrs bezsamaņā nogādāts slimnīcā.

Apsūdzētie vīrieši pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas – par huligānismu personu grupā vai, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Kā arī vīriešiem inkriminēts Krimināllikuma 125. panta 2. daļas 5. punkts – par tīšu smaga miesas bojājuma nodarīšanu personu grupā.

Par huligānismu aizturētos var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt par tīšu smaga miesas bojājuma nodarīšanu draud brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lietu skatīs Ventspils tiesa.

"Delfi" jau ziņoja, ka pērn maijā aizdomās par starptautisko militāro mācību dalībnieka - kāda nīderlandieša - piekaušanu policija aizturēja četrus jaunus vīriešus. Toreiz policija norādīja, ka 11. maija naktī policija saņēmusi informāciju no slimnīcas, ka tajā ievests kāds ārvalstu pilsonis ar smagām traumām.

Policisti izmeklēšanā noskaidroja, ka naktī pie kādas izklaides vietas Ventspilī bija izcēlies konflikts starp vairākiem vietējiem iedzīvotājiem un diviem Nīderlandes pilsoņiem, starptautisko militāro mācību dalībniekiem. Pēc konflikta viens ārvalstnieks ar smagām traumām tika nogādāts slimnīcā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama.

Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu un izdarīts personu grupā, kā arī par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Pāris dienu laikā policisti noskaidroja iespējamos vainīgos – 1991. gadā, 1992. gadā, 1994. gadā un 1996. gadā dzimušus vīriešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!