Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu Latvijā ievest lielu kontrabandas cigarešu kravu - 3 500 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Svētdien, 2015.gada 7.jūnijā, VID Silenes muitas kontroles punkta muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušas kravas automašīnas "Renault" fizisko kontroli, konstatēja, ka puspiekabē-refrižeratorā ir izveidota dubultsiena.

Demontējot dubultsienu, muitas amatpersonas atklāja, ka aiz tās paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 3 500 000 "Fest" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu 2015.gada 7.jūnijā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu ir sākta lietvedība administratīvajā pārkāpumu lietā.

Lietas materiāli nodoti VID Muitas policijas pārvaldei. 2015.gada 8.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldē tika sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēts Baltkrievijas pilsonis. Persona atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!