Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušā trešdienā, 17. jūnijā, Valsts policija Rīgā pēc pakaļdzīšanās aizturējusi trīs jauniešus, kuri nozaguši automašīnu, lai ar to pavizinātos, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

17. jūnijā ap pulksten 4:00 Ceļu policisti pamanījuši kādu aizdomīgu "Volkswagen Golf" markas automašīnu. Ievērojot policistus, autovadītājs sācis uzvesties neadekvāti un meties bēgt.

Policisti sākuši pakaļdzīšanos, un jau pēc brīža bēgošais transportlīdzeklis veiksmīgi ticis apturēts. Automašīnā atradušies trīs jaunieši.

Pārbaudot automašīnas datus, policisti konstatējuši, ka tā nepieder nevienam no tajā esošajiem jauniešiem. Policisti sazinājušies ar automašīnas likumīgo īpašnieku un noskaidrojuši, ka pirms pāris stundām automašīna nozagta Rīgā, Kristapa ielā.

Likumsargi jauniešus aizturējuši un nogādājuši Rīgas Kurzemes policijas iecirknī. Aizturētie ir 1996. gadā un divi 1995. gadā dzimuši vīrieši. Turklāt jaunākais no aizturētajiem jau iepriekš divas reizes bijis sodīts par zādzībām. Arī viens no 1995. gadā dzimušajiem jauniešiem nonācis policijas redzeslokā saistībā ar zādzību un laupīšanu.

Kā policijai skaidrojuši aizturētie jaunieši, viņi nozaguši automašīnu, jo gribējuši ar to nedaudz pavizināties.

Par gadījumu policijā sākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!