Foto: LETA

Jūnijā aizturēti divi Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri alkohola reibumā izdarījuši pārkāpumus. Viens no viņiem atvaļināts no dienesta, savukārt otrs atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, portālu "Delfi" informēja VP.

14. jūnijā likumsargi saņēmuši informāciju par kādu vīrieti Rūjienā, kurš sabiedriskā vietā lietojis alkoholiskos dzērienus. Vīrietis nereaģējis uz notikuma vietā atbraukušo likumsargu aizrādījumiem un aizturēts.

Pēcāk noskaidrots, ka 1972. gadā dzimušais vīrietis ir VP Speciālo objektu apsardzes pārvaldes darbinieks, kurš ārpus darba laika formas tērpā publiskā vietā lietojis alkoholu. Pret viņu uzsāktas divas administratīvās lietas – par alkohola lietošanu publiskā vietā, kā arī par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām. Pašlaik viņš jau atvaļināts no dienesta VP.

Savukārt 24. jūnijā ap pulksten 16:20 Višķu pagastā aizturēts kāds policists, kurš, būdams 2,36 promiļu reibumā, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu – uzbraucis divām ceļa zīmēm.

Pret šo 1975. gadā dzimušo Daugavpils iecirkņa inspektoru uzsākta lieta par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, kā arī par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Tāpat uzsākta disciplinārlieta, kuras ietvaros viņš atstādināts no amata pienākumiem.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, aizturētais iereibušais policists ir Daugavpils iecirkņa inspektors Jānis Kravalis.

"Valsts policijas Iekšējās drošības birojs šādus pārkāpumus vērtē ļoti bargi un uzskata, ka šādiem darbiniekiem Valsts policijā nav vietas,'' norādīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļa vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!