Foto: Shutterstock
Šā gada 19.augustā Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par savas vecmāmiņas tīšu nonāvēšanu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis 2014.gada novembrī bija devies pie savas vecāsmātes.

Vecāmāte nedeva viņam naudu, kā arī pārmeta vīrietim, ka viņš savu radinieci apzadzis, kā arī nosodīja puiša dzīvesveidu. Turklāt vīrietis saprata, ka vecāmāte dzīs viņu laukā no dzīvokļa, tāpēc paķēra istabā uz galda esošo nazi un iedūra savai vecmāmiņai vēderā. Sieviete no šīs traumas mira.

Pēc tam, kad bija nogalinājis savu vecomāti, vīrietis paņēma istabā esošo televizoru 300 eiro vērtībā un vēlāk to pārdeva izmeklēšanā nenoskaidrotai personai.

„Ar savu rīcību apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 116.pantā un 180.panta pirmajā daļā," norāda prokuratūrā.

116.pants kā sodu par slepkavību paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, bet 180.panta 1.daļa par zādzību vai piesavināšanos kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!