Trešdienas, 2. septembra, naktī likumsargiem pēc stundu ilgušas pakaļdzīšanās iereibušu autovadītāju izdevies apturēt, vien sašaujot auto riepas, informē Valsts policija.

Dzērājšoferis policistu uzmanību pievērsis, kad viņš uz Siguldas šosejas brauca ar ieslēgtajām tālajām gaismām, ko neizslēdza arī, tuvojoties Valsts policijas Ceļu policijas automašīnai, tādējādi apžilbinot pie stūres esošo policistu. Likumsargi nolēma aizdomīgo "Mercedes-Benz" markas auto apturēt, taču, kad likuma sargi mēģināja apturēt auto, tā vadītājs strauji uzņēma ātrumu un sāka bēgt.

Bēgošā autovadītāja vajāšana turpinājās nepilnu stundu, tika piesaistītas arī citas ekipāžas tostarp Reģionālās pašvaldības policijas ekipāža. Pēc ilgākas vajāšanas un vairākkārtējas bēgošā autovadītāja nepakļaušanās policistu aicinājumam apturēt auto, policisti nolēma pielietot šaujamieroci. Tika veikti divi brīdinājuma šāvieni, tomēr, kad vadītājs neapstājās, policists sašāva abas bēgošā automobiļa aizmugurējās riepas. Drīz vien auto kļuva grūti vadāms un likumsargi aizturēja tā vadītāju.

Šoferis, kurš dzimis 1986. gadā, pie stūres bija sēdies bez tiesībām un pamatīgā alkohola reibumā – viņa izelpā tika konstatētas 2,6 promiles alkohola.

Par auto vadīšanu alkohola reibumā bez tiesībām uzsākts kriminālprocess, bet papildus autovadītājam būs jāatbild arī par bēgšanu no policijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!