Foto: DELFI
Trešdien, 9. septembrī, Amatas novadā policija pie "Ford Mondeo" automašīnas stūres pieķērusi sievieti, kurai uz četriem gadiem liegts iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

9. septembrī pulksten 12:37 Nītaures pagastā, autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri 20. kilometrā, Valsts policija pieķērusi kāda 1986. gadā dzimusi autovadītāja, kura ignorējusi Cēsu rajona tiesas spriedumu par liegumu iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem un bija sēdusies pie automašīnas stūres. Sieviete jau vairākkārt nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē, tostarp par transportlīdzekļa vadīšanu bez iegūtas vadītāja apliecības, norāda policija. Tāpat sieviete sodīta par sēšanos pie stūres alkohola reibumā.

Pēc 2012. gada decembrī reibumā izraisīta ceļu satiksmes negadījuma Cēsu rajona tiesa lēmusi liegt sievietei iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Policija norāda, ka tas sievieti nav atturējis atkārtoti sēsties pie automašīnas stūres un piedalīties ceļu satiksmē.

Šoreiz par pārkāpumu personai draud kriminālatbildība, jo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 312. panta - par izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas. Tas paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!