Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 27. spetembrī, Rīgā Valsts policija par kukuļdošanu aizturējusi ieriebušu šoferi, kuram turklāt bijis liegums vadīt automašīnu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušajās brīvdienās, 27. septembrī, ap pulksten 16:35 Dārzciema ielā Ceļu policijas darbinieki apturējusi 1972. gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu "Mercedes Benz". Pārbaudē policisti konstatējuši, ka vīrietis automašīnu vadījis alkohola reibumā. Tāpat likumsargi noskaidrojuši, ka automašīnas vadītājam ir liegums vadīt transportlīdzekli.

Lai izvairītos no soda, vīrietis policistam devis 100 eiro kukuli.

Pret vīrieti policijā sākts kriminālprocess pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par kukuļdošanu, par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, kā arī par izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka šis ir 39 gadījums Rīgas reģionā, kad pret autovadītāju sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Valsts policija atgādina, ka pēc Krimināllikuma 323. panta kukuļa došana ir sodāma ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!