Foto: LETA
Rīgas rajona tiesa krimināllietā, kurā par divu bērnu slepkavību Baložos apsūdzēta bērnu māte, tiesa otrdien negrozīja drošības līdzekli, nolemjot viņu paturēt apcietinājumā, otrdien pastāstīja tiesas pārstāve Diāna Vilhovika.

Apsūdzētās aizstāvis zvērināts advokāts Normunds Duļevskis iepriekš tiesai pieteica lūgumu aizstāt apsūdzētajai apcietinājumu ar mājas arestu vai citu drošības līdzekli, lai mirušo zēnu mātei beidzot būtu iespēja apmeklēt savu bērnu kapu.

Apsūdzētās vīrs, kuram bija jāturpina sniegt liecības, uz tiesas sēdi otrdien nebija ieradies.

Tiesas pārstāve pastāstīja, ka apsūdzētās vīrs tiesu par neierašanās iemesliem neinformēja pats, to izdarīja kāda cita persona, piezvanot uz tiesu un norādot, ka viņam esot veselības problēmas.

Tiesas sēdē liecības sniedza vairāki uz tiesas sēdi aicinātie liecinieki, piemēram, psiholoģe, kaimiņš un kāda veikala pārdevēja.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 20. oktobrī, informēja Vilhovika.

Jau ziņots, ka no apsūdzības izriet, ka bērni mātei traucējuši sakārtot personīgo dzīvi. Slepkavība paveikta, bērnus nosmacējot. Voiciša sevi par vainīgu neatzīst. Atstājusi bērnus istabā vienus, viņa tos atradusi jau bez dzīvības pazīmēm.

Tiesu psihiatriskajā ekspertīzē sieviete ir atzīta par pieskaitāmu.

Advokāts Normunds Duļevskis epriekš apstiprināja, ka sieviete savu vainu neatzīst. Mirušo bērnu māte pirmstiesas procesā ir liecinājusi, ka starplaikā viņa ir iegājusi dušā. Pēc dušas iznākusi, lai apskatītos, vai bērniem viss ir kārtībā. Zinot, cik viņi ilgi guļ, viņa izgājusi vēl uz brīdi ārā, taču, kad atgriezusies, atradusi viņus jau bez dzīvības pazīmēm, paskaidroja aizstāvis.

Pērn 10. oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni - pusotru un trīs gadus veci -, un aizdomās par bērnu slepkavību tika apcietināta viņu māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!