Foto: Shutterstock
Septembrī, tāpat kā augustā, viens no lielākajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts uz Ventspils šosejas, virzienā uz Jūrmalu. Savukārt ārpus apdzīvotās vietas ātruma antirekordists ir kāds "Porsche" automašīnas vadītājs, kurš traucies ar 185 kilometriem stundā, par 95 kilometriem pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka septembrī ar stacionārajiem un pārvietojamajiem fotoradariem fiksēti vairāk nekā seši tūkstoši ātruma pārkāpēju.

Apdzīvotās vietās piecu lielāko pārkāpēju vidējais ātrums bijis 120,4 kilometri stundā. Apdzīvotās vietās visātrāk traukusies BMW markas automašīna, sasniedzot 129 kilometrus stundā. Otrais lielākais ātrumpārkāpējs bijusi "Audi" markas automašīna, kas atļauto 50 kilometru stundā vietā braukusi ar 126 kilometriem stundā. Savukārt trešā un ceturtā vietā attiecīgi ar 119 un 118 kilometriem stundā ierindojušies divi "Mercedes Benz" spēkrati. Piekto vietu septembrī ieņēmusi "Volvo" markas automašīna, kas braukusi ar 110 kilometriem stundā apdzīvotā vietā.

Ārpus apdzīvotām vietām piecu lielāko pārkāpēju vidējais ātrums bijis 150,4 kilometri stundā. Vislielāko ātrumu sasniedzis kāds "Porsche" spēkrats, kurš braucis ar 185 kilometriem stundā, otrā vietā – ar 144 kilometriem stundā – atstājot "Toyota" markas auto.

Septembrī par pārkāpumiem policija noformējusi un nosūtījusi 6387 protokolus par kopējo summu 253 879 eiro. 4574 protokoli noformēti fiziskām personām, bet 1813 – juridiskām personām.
Valsts policija norāda, ka ātruma pārsniegšana mazina iespējas autovadītājam savlaicīgi reaģēt uz notiekošo. Tādējādi autovadītāji apdraud ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību. Likumsargi aicina autovadītājus būt apdomīgiem un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu.

Kopš 2. jūlija stājušies spēkā bargāki sodi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Steidzīgajiem šoferiem turpmāk paredzēts lielāks naudas sods par ātruma pārsniegšanu, bet par lielākiem ātruma pārkāpumiem šoferiem tiks noņemtas tiesības uz noteiktu laika periodu un piešķirti soda punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!