Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušo piektdien, 20. novembrī, Valsts policija Rīgā aizturējusi divus iereibušus jauniešus, kuri sakāvušies un izdomājuši aplaupīt savu trešo biedru, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušo piektdien ap pulksten 21:00 patruļpolicijas ekipāža Vienības gatvē pamanījusi trīs jauniešus, kuru starpā izcēlies kautiņš. Policisti devušies pie jauniešiem un kautiņu pārtraukuši.

Notikuma vietā likumsargi noskaidrojuši, ka 1993. gadā, 1990. gadā un 1997. gadā dzimušie jaunieši iepriekš Vecrīgā kopā lietojuši alkoholu, bet pēc tam devušies uz Pārdaugavu.

Pa ceļam starp jauniešiem izcēlies konflikts. Viņiem izkāpjot no sabiedriskā transporta, strīds izvērties kautiņā. Tā laikā 1990. gadā un 1997. gadā dzimušie jaunieši situši un nolēmuši aplaupīt cietušo – 1993. gadā dzimušo jaunieti. Ļaundari viņam nolaupījuši mobilo telefonu.

Policisti aizturējuši 1997. gadā un 1990. gadā dzimušos jauniešus un nogādājuši viņus Rīgas Zemgales iecirknī.

Vecākais no aizturētajiem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu un zādzībām, informē policija. Cietušais atguvis nolaupīto mobilo telefonu, bet pret aizturētajiem policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā.

Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!