Foto: DELFI

Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore 30. novembrī tiesai nodevusi krimināllietu par audžumeitas vairākkārtēju izvarošanu, kurā apsūdzēts viņas audžutēvs.

Kā portālu "Delfi' informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina, vīrietis saukts pie kriminālatbildības par 16 gadu vecumu nesasniegušas un bezpalīdzības stāvoklī esošas audžumeitas vairākkārtēju izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā. Tāpat audžutēvs pie kriminālatbildības saukts arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu audžumeitu.

Vēl vīrietim celta apsūdzība par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar saviem mazgadīgajiem audžubērniem.

Apsūdzētais regulāri izraisījis konfliktus ar bērnu māti, lietojis nepiedienīgus vārdus un pazemojošus izteicienus, kā arī izteicis draudus, demonstrējot fizisku vardarbību.
Vīrietis apsūdzēts arī par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu cietušo bērnu mātei.

Likums paredz, ka par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas izvarošanu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem. Tāds pats sods paredzēts arī par seksuālu vardarbību pret personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Savukārt par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu var sodīt ar cietumsodu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Jēkabpils rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!