Foto: LETA
Tā saukto Imantas pedofila lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīs jaunā gada pirmajos mēnešos, piektdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Sarunā ar raidījumu Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs sacījis, ka Imantas pedofils aizturēts pērnā gada naktī uz 6. augustu. Tas esot bijis emocionālākais gada brīdis gan viņam, gan pakļautībā esošajiem izmeklētājiem piedzīvoja gada emocionālāko brīdi.

Kā stāstījis raidījums, toreiz pulkstenis rādījis 23:45. Sozinovs iegājis kabinetā, kurā sēdējis tikko aizturētais, pusotru gadu meklētākais cilvēks Latvijā - Imantas pedofils. Viņa DNS bijis pārbaudīts divreiz, tāpēc par viņa identitāti neesot bijušas šaubas, skaidrojis raidījums.

„Kad viņu noķēra, es gribēju 200% pārliecību. Un es to dabūju. Tas bija pēc pusnakts, kad viņš sāka runāt,” atcerējies Sozinovs. Rīgas Kriminālpolicijas šefs sacījis, ka aizturētais jaunietis nav bijis sašļucis. “Skaidri saprata, kāpēc aizturēts,” notikumus atmiņā atsauca Sozinovs.

Viņš raidījumam apstiprinājis, ka Imantas pedofils pats agrāk cietis no vardarbības. Klasē bijis pārējo izsmiekla objekts - tas, par kuru ņirgājas.

Pēc jaunieša aizturēšanas Sozinovs saņēmis daudzus pateicības vārdus, tostarp no pilnīgiem svešiniekiem. „Bija tā, ka sveši teica paldies. Tas laikam policijas darbā ir vispatīkamākais. Jā, laikam tāpēc mēs šeit esam.”

Tieši Imantas pedofila dēļ policija pilnveidoja savas darba metodes, kuras publiski neatklāj. „Kaut ko absolūti jaunu izveidojām interneta vidē, kad gāja tā ķeršana. Noķērām arī citus grupējumus, bet visiem jau vajadzēja tieši viņu, Imantas pedofilu. Jā, tā ir pieredze,” secinājis Sozinovs.

Jau ziņots, ka 2016. gadā policistiem būs algas pielikums. Alga pieaugs par simt eiro.

Jau ziņots, ka 2015. gada augustā VP aizturēja tā dēvēto Imantas pedofilu. Policija vīrieti aizturējusi viņa faktiskajā dzīvesvietā Rīgā. Veicot izmeklēšanu, policija vīrieša iespējamo personību noskaidroja augusta sākumā. Lielu daļu sava laika jaunietis pavadījis Imantā, laika gaitā tur nomainot vairākas skolas, tādēļ viņš labi pārzināja šo mikrorajonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!