Foto: DELFI
Pagājušo trešdien, 30. decembrī, Rīgā divi ļunadari kādam vīrietim piedrauējuši ar nazi un nolaupījuši personīgās mantas. Likumsargiem abus iespējamos vainīgos izdevies aizturēt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

31. decembrī policisti saņēmuši izsaukumu uz Melnsila ielu, kur notikusi laupīšana. Divi vīrieši uz ielas bija uzbrukuši trešajam vīrietim, piedraudējuši viņam ar nazi un nolaupījuši mobilo telefonu, naudas maku, kā arī cepuri.

Pēc laupīšanas ļaundari bēguši no notikuma vietas, taču cietušais pamanījis, kā viens no ļaundariem paslēpjas kādas ēkas kāpņu telpā. Norādītajā vietā kolēģi no pašvaldības policijas aizturējuši 1985. gadā dzimušo vīrieti. Savukārt Valsts policija noskaidrojusi, ka aizturētais iepriekš nonācis policijas redzeslokā par krāpšanu un narkotisko vielu aprites pārkāpumiem.

Likumsargi noskaidrojuši arī otru ļaundari - 1992. gadā dzimušu jaunieti -, kuru nākamajā dienā, 31. decembrī, aizturējuši.

Pret abiem aizturētajiem vīriešiem policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!