Foto: LETA
Policists, kuru tiesās par prettiesisku sievietes un vīrieša piekaušanu netālu no kāda naktskluba un pēcāk policijas iecirknī, joprojām strādā Valsts policijā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policijas darbinieks pašlaik ir dienestā Valsts policijā, jo ne izmeklēšanā, ne arī kriminālvajāšanas stadijā procesa virzītāji nebija piemērojuši tādus drošības līdzekļus, kas liegtu viņam ieņemt amatu Valsts policijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā policists apsūdzēts par tīšām darbībām, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas un kas saistītas ar vardarbību.

Apsūdzētais policists dienesta pienākumu pildīšanas laikā 2015. gada 15. martā saņēma izsaukumu uz kādu naktsklubu, kurā izcēlies konflikts. Netālu no izsaukuma vietas pie policista pieskrējusi kāda iereibusi sieviete, lai paskaidrotu policijas izsaukuma iemeslu. Policists bez tiesiska pamata un pretēji amata pienākumiem iesitis viņai ar dūri pa seju, kā arī satvēris viņu kakla rajonā un stipri sažņaudzis.

Līdzās bijusi cita sieviete, kura policistam aizrādījusi par viņa rīcības prettiesiskumu. Šo sievieti apsūdzētais vārdiski rupji aizskāris un iesitis viņai ar plaukstu pa seju.

Pret notiekošo gan iebildis kāds netālu esošs vīrietis.

Apsūdzētais policists vīrieti kopā ar pirmo cietušo sievieti aizturējis un abas personas nogādājis Valsts policijas iecirknī, kur pret viņiem turpinājis pielietot nepamatotu fizisku spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!