Foto: DELFI

Valsts policija ir informēta par sociālajos tīklos izplatīto informāciju saistībā ar aizdomīgu vīrieti, kurš Pļavniekos uzrunājot svešus bērnus.

Kāda māmiņa 12.janvārī sociālajā tīklā "Facebook.com" ierakstījusi, ka, bērnam dodoties uz treniņu, kāds aptuveni 50 gadus vecs neliela auguma vīrietis ar bārdu 22.maršruta trolejbusā sācis viņu iztaujāt par galamērķi un vārdu. Vīrietis izkāpis kopā ar bērnu pieturā, pie tirdzniecības centra "Tālava", kur mēģinājis turpināt sarunu. Vīrietis aicinājis doties uz veikalu iegādāties sulu. Kad bērns atbildējis, ka ar svešiniekiem nerunās un devies prom - vīrietis paziņojis, ka bērnu vēl paturēšot prātā.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins teica, ka par šo ierakstu, kā arī par līdzīgu ierakstu, kas publicēts pagājušā gada novembra beigās, ir informēts gan konkrētais policijas teritoriālais iecirknis, gan nodaļa, kas nodarbojas ar noziegumu pret nepilngadīgajiem apkarošanu.

Iecirkņa inspektori pievērš uzmanību ierakstos minētajām teritorijām un iespējamām aizdomīgām personām tajās. Citas informācijas par līdzīgiem gadījumiem policijas rīcībā šobrīd nav.

"Aicinām šādās situācijās nekavējoties ziņot policijai, sniedzot informāciju par notikušo un aprakstot konkrēto aizdomīgo personu. Jo ātrāk tiks paziņots policijai, jo lielāka būs iespējamība konkrēto personu atrast un pārbaudīt uzreiz, tai, iespējams, vēl atrodoties norādītajā vietā," uzsvēra Anučins.

Tāpat policija atgādina par drošu rīcību situācijās, ja bērns sastopas ar aizdomīgiem svešiniekiem - ja nākas sastapties ar aizdomīgu personu, kas seko bērnam vai uzsāk nepamatotu sarunu, jādodas uz vietu, kur uzturas daudz cilvēku, piemēram, veikalu vai sabiedriskā transporta pieturu.

Ja bērnam nav iespējas piezvanīt policijai pa tālruni 110, var palūgt to izdarīt kādam no pieaugušajiem. Zvanot policijai, pēc iespējas precīzāk ir jāapraksta aizdomīgā persona un jānorāda tās atrašanās vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!