Foto: PantherMedia/Scanpix
Liepājas prokuratūras prokurore 29. janvārī tiesai nodevusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par kāda vīrieša slepkavību un divām zādzībām, portāls “Delfi” uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Lēmumus par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais pērn augusta beigās kopā ar cietušo vīrieti atradies alkohola reibumā. Cietušais apsūdzētajam izteicis draudus nogalināt apsūdzētā mazgadīgo brāli. Apsūdzētajam tas izraisījis dusmas un niknumu, un viņš cietušajam vairākas reizes iesitis ar dūrēm.

Cietušais vīrietis turpinājis izteikt draudus par apsūdzētā brāļa nogalināšanu. Tādējādi apsūdzētais niknuma un dusmu uzplūdā ar turpat notikumu vietā atrasto 9500 gramus smagu betona gabalu vairākas reizes iesits pie zemes uz muguras guļošajam cietušajam pa galvu.

Cietušajam vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bijuši par iemeslu viņa nāvei. Vēl apsūdzētais nolūkā slēpt nozieguma pēdas un apgrūtināt nogalinātā vīrieša identificēšanu izģērbis mirušo kailu. Pēc tam mirušā ķermeni apsūdzētais vīrietis apklājis ar koku zariem.

Tāpat minētajam vīrietim celta apsūdzība par divu zādzību nelielā apmērā izdarīšanu, informē Ģenerālprokuratūra.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta un Krimināllikuma 180. panta 1. daļas. Par slepkavību var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par zādzību nelielā apmērā paredzētais sods ir brīvības atņemšana līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Liepājas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!