Foto: Valsts policija
Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēmuši informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, tirgo nelegālās akcizētās prece, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pārbaudot saņemto informāciju, iecirkņa kriminālpolicisti kopā ar Speciālo uzdevumu bataljonu ceturtdien, 17. martā, Zasulaukā, Ķemeru ielā, konstatējuši tirdzniecības vietu, kurā tiek pārdotas nelegālās akcizētās preces. Kopumā kratīšanas laikā policisti atraduši un atsavinājuši 31 280 nelegālās cigaretes ar dažādu valstu akcīzes markām, kā arī 38 litrus nelegālā alkohola.

Pret aizturēto - 1963. gadā dzimušo vīrieti – saistībā ar nelikumīgo akcizēto preču tirdzniecību sākts kriminālprocess.

Tāpat arī Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti bija saņēmuši iedzīvotāju informāciju par kādu vietu Iļģuciemā, kur tiek tirgots nelegālais alkohols. Ceturtdien iecirkņa policisti pārbaudījuši saņemto informāciju un minētajā tirdzniecības vietā Iļģuciemā, Cementa ielā, atsavinājuši sešus litrus nelegālā alkohola. Notikuma vietā aizturēts 1958. gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Arī pret viņu sākts kriminālprocess par nelegālā alkohola tirdzniecību. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš ziņo par nelegālo akcizēto preču tirdzniecības vietām. Likumsargi skaidro, ka iedzīvotāju informācija bieži ieņem būtisku lomu noziegumu atklāšanā. Tādēļ iedzīvotāji arī turpmāk aicināti ziņot par vietām, kurās tiek tirgotas nelegālās akcizētās preces vai narkotikas. Informāciju var nodot ne tikai iecirknī, bet atzīmēt konkrētu adresi speciāli tam radītā kartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!