Foto: Valsts robežsardze
Šogad Valsts robežsardze par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturējusi 23 nelegālos imigrantus, informē Valsts robežsardzē.

Visi aizturētie ir Vjetnamas pilsoņi. Par viņu pārvietošanu aizturētas sešas personas četri Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi.

Jau ziņots, ka Latvija pēdējo gadu laikā saskārusies ar pastiprinātiem nelegālo imigrantu mēģinājumiem šķērsot valsts robežu.

Latvijas robežsardzes informācija liecina, ka 2015. gadā uz Latvijas austrumu robežas tika aizturēts rekordliels nelikumīgo "zaļās" robežas pārkāpēju skaits 476, kas ir trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar 2014. gadu, kad tika aizturēti 144 nelikumīgi robežšķērsotāji.

Pērn Latvijas robežsargi uz LatvijasKrievijas robežas aizturēja 301 robežpārkāpēju. Lielākā daļa bija Vjetnamas un Afganistānas pilsoņi, taču bijuši arī Krievijas, Irākas, Indijas, Pakistānas un Sīrijas iedzīvotāji.

Pērn tika aizturēti vairāk nekā 87 cilvēki, kuri, iespējams, bija saistīti ar cilvēku nelikumīgu pārvietošanu pār valsts robežu. Pret 66 no šiem cilvēkiem sākti kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!