Foto: Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde Jelgavas novadā aizturējusi kādu 1967. gadā dzimušu vīrieti, kurš savā transportlīdzeklī pārvadājis kontrabandas cigaretes un pēc apturēšanas piedāvājis policistiem 580 eiro kukuli, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

1. aprīlī pēc pulksten 16:00 policija apturējusi automašīnu Platones pagastā, autoceļa A8 53. kilometrā. Likumsargi konstatējuši, ka automašīnas salonā pārvadātas 100 000 cigarešu ar nosaukumu "Minsk Superslim". Lai netiktu saukts pie atbildības likuma kārtībā, automašīnas vadītājs – Lietuvas pilsonis – mēģinājis piekukuļot policijas darbiniekus, dodot 580 eiro.

Policija vīrieti aizturējusi un pret viņu sākti divi kriminālprocesi par kukuļdošanas mēģinājumu un par nelegālo akcizēto preču pārvadāšanu un glabāšanu.

Pagājušās brīvdienās policijas darbinieki aizturējuši arī otru negodprātīgo autovadītāju 2. aprīlī puksten 3:00 Jēkabpilī. 1992. gadā dzimis vīrietis vadījis transportlīdzekli 2,53 promiļu reibumā bez vadītāja apliecības un pēc apturēšanas mēģinājis piekukuļot policistus.

Autovadītājs aizturēts un pret viņu sākts kriminālprocess.

Policijas apkopotā statistika liecina, ka Zemgales reģionā šogad policisti aizturējuši jau 31 autovadītāju par kukuļdošanu. No kopējā skaita visvairāk aizturēti autovadītāji Bauskā un Jelgavā. Katrā no pilsētām par kukuļdošanu aizturēti septiņi autovadītāji, savukārt Jēkabpilī aizturēti seši autovadītāji-kukuļdevēji, bet Dobelē – pieci. Vēl četri autovadītāji par kukuļdošanu aizturēti Aizkrauklē, bet Tukumā aizturēti divi negodprātīgi autovadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!