Jūrmalas iecirkņa policistiem marta vidū izdevies aizturēt sešas personas, kuras saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizturēto vidū ir gan iespējamie narkotiku tirgotāji, gan glabātāji. Kopumā likumsargi konfiscējuši vairāk nekā 13 gramus amfetamīna un septiņus gramus metamfetamīna.

Policija saņēmusi informāciju par personām, kuras, iespējams, saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Pārbaudot šo informāciju, Rīgas reģiona Jūrmalas iecirkņa policisti 16. martā Kauguros uz ielas aizturēja 1991. gadā dzimušu sievieti. Viņu pārmeklējot, likumsargi atraduši un konfiscējuši 1,65 gramus metamfetamīna. Pret aizturēto sievieti sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt.

Likumsargi pārbaudījuši iespējamos narkotiku tirgotājus un Jūrmalas mikrorajonā Kauguros aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu aizturējuši arī 1966. gadā dzimušu vīrieti. Viņu pārmeklējot, policisti atraduši 1,46 gramus metamfetamīna.

Lai noskaidrotu citas narkotiku izplatīšanas shēmā iesaistītās personas, likumsargi turpinājuši darbu Rīgā.

17. martā Teikā pie 1980. gadā dzimušas sievietes un 1983. gadā dzimuša vīrieša policija atradusi un konfiscējusi 4,73 gramus metamfetamīna. Aizdomās par narkotisko vielu realizāciju abas personas aizturētas.

Savukārt 18. martā par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā Rīgas centrā aizturētas vēl divas personas – 1978. gadā dzimis vīrietis un 1988. gadā dzimusi sieviete. Pārbaudot viņu dzīvesvietu, likumsargi atraduši un konfiscējuši 13,39 gramus amfetamīna.

Lielākā daļa no aizturētajiem jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti un mantiska rakstura noziegumiem, informē Valsts policija.

Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Savukārt par šo pašu darbību izdarīšanu realizācijas nolūkā vai narkotiku neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par tādām pašām darbībām lielā apmērā likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1978. gadā dzimušajam vīrietim un 1988. gadā dzimušajai sievietei patlaban piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem aizturētajiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!