Foto: DELFI

Sestdien, 16. aprīlī, Valsts policijas darbinieki par kādas sievietes nosišanu laupīšanas laikā aizturējuši 1959. gadā dzimušu vīrieti, kurš tikai februārī iznācis no cietuma.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins portālu "Delfi" informēja, ka Rīgas reģiona pārvaldes un Kurzemes iecirkņa policisti sestdien aizdomās par 1953. gadā dzimušas sievietes slepkavību aizturējuši 1959. gadā dzimušu vīrieti. Iespējamais ļaundaris aizturēts neilgi pēc nozieguma izdarīšanas.

Sestdien ap pulksten 8.30 uz Daugavgrīvas šosejas, netālu no autobusa pieturas "Voleri", atrasts 1953. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – sitienu pēdām. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu un izmeklēšanu.

Rīgas reģiona policisti noskaidrojuši, ka sieviete bijusi ceļā no darba, kad noziegumu izdarījis kāds 1959. gadā dzimis un iepriekš vairākkārt par zādzībām tiesāts vīrietis. Dažu stundu laikā likumsargi vīrieti aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī. Vīrietis bijis bez deklarētas dzīvesvietas un no cietuma pēdējo reizi atbrīvots tikai februāra beigās, informē policija. Kā liecina izmeklēšanā noskaidrotā informācija, vīrietis mēģinājis sievieti aplaupīt, taču saskāries ar pretestību un viņu nogalinājis.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess par slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!