Foto: Valsts policija
Marta nogalē likumsargi Iecavā uzgājuši marihuānas audzētavu un no tās konfiscējuši 32 marihuānas stādus, kā arī audzēšanas aprīkojumu, kura vērtība varētu būt lēšama vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Naktī no 23. uz 24. martu Rīgas reģiona Baložu iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Zemgales reģiona kriminālpolicistiem veica septiņas stundas ilgu kratīšanu kādā daudzdzīvokļu privātmājā Iecavā. Vienā no dzīvokļiem 30 kvadrātmetru liela istabā atklāta marihuānas audzētava ar profesionālu aprīkojumu.

Konfiscēto stādu kopējais svars ir 15,7 kilogrami. Savukārt izņemtā aprīkojuma – lampu, ventilatoru, gaisa mitrinātāja, eļļas radiatora, elektrības taimera, mitruma mērītāja, klimata kontroles ierīces, kompresora, gaisa pumpja, ūdens sūkņa – kopējā vērtība lēšama vairākos desmitos tūkstošu eiro.

Foto: Valsts policija

Saistībā ar notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu un notiek lietas izmeklēšana.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par personām, kuras varētu būt saistītas ar šo aizliegto biznesu, atklāta netiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!