Foto: Shutterstock
Tiesai nodota krimināllieta, kurā par sutenerismu pie kriminālatbildības saukts kāds laulāts pāris. Abi kopīgi kontrolējuši un vadījuši seksuālo pakalpojumu sniegšanu masāžas salonos, slēpjot šo pakalpojumu aiz eksotiskās vai relaksējošās masāžas nosaukuma, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību, lai īstenotu noziedzīgo nodomu, kas vērsts uz sutenerisma izdarīšanu iedzīvošanās nolūkā, laika posmā no 2010. gada līdz 2015. gada 2. septembrim tika īrētas telpas, izveidoti vairāk erotiskās masāžas saloni un nodrošināta to darbība, tostarp noslēgti fiktīvi darba līgumi ar darbiniecēm un fiktīvi telpu nomas līgumi.

Erotisko masāžas salonu pakalpojumus apsūdzētās personas reklamēja kādā interneta vietnē, informatīvajos bukletos, kā arī, izdalot vizītkartes. Salonu darbinieces, kuras par samaksu sniedza klientiem seksuālus pakalpojumus, iegūto peļņu dalīja uz pusēm ar apsūdzētajiem.

Apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 165. panta otrās daļas.

Ar apsūdzētajām personām ir noslēgtas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu.

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors nosūtījis ierosinājumu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai minēto vienošanos apstiprināšanai.

Prokuratūra atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!