Foto: AFP/Scanpix

Valsts policija kriminālvajāšanai prokuratūrā nodevusi lietu pret tūrisma aģentūras "Ceļojums Tev" amatpersonām saistībā ar krāpšanām ar ceļojumu piedāvājumiem, informē Valsts policija.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka apkrāpta vismaz 201 persona, kura samaksājusi par ceļojumu, bet pakalpojumus paredzētajā apjomā nav saņēmusi. Kopējais radītais materiālais zaudējums ir 218 009 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, uzņēmuma vienīgā īpašniece un amatpersona ir 1978. gadā dzimusī Laura Reķe (Sarkane), bet pirms viņas tāda bija 1981. gadā dzimusī Sandra Borovika.

Pirms pāris gadiem Valsts policija saņēma informāciju par personām, kuras, iespējams, apkrāptas, iegādājoties ceļojumus tūrisma aģentūrā "Ceļojums Tev". 2013. gada 19. septembrī saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka klienti, iepazīstoties ar "Ceļojums Tev" piedāvātajiem tūrisma braucieniem uz Eiropas Savienības un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm, ar minēto komersantu noslēdza tūrisma pakalpojumu sniegšanas līgumus. Tūrisma aģentūras klienti rēķinus apmaksājuši skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu uz "Ceļojums Tev" kontiem.

Par to, ka uzņēmums savas saistības nav izpildījis, klienti uzzinājuši īsi pirms izceļošanas vai atrodoties jau ārvalstīs - viesnīcu rezervācijas bijušas anulētas, jo tūrisma aģentūra nebija apmaksājusi rēķinus. Tādējādi klienti, kuri atradās ārvalstīs un par tūrisma braucienu bija norēķinājušies pilnā apmērā, atkārtoti apmaksāja tūrisma pakalpojumus vai par saviem līdzekļiem atgriezās Latvijā.

13. jūnijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai tika nodots kriminālprocess pret divām aizdomās turētām 1978. un 1981. gadā dzimušām sievietēm par krāpšanu lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!