Foto: LETA
Līderu neievēlēšana 11.Saeimā tik lielā politiskā organizācijā kā "Vienotība" paliekošas sekas neatstās, uzskata apvienības pārstāvis Dzintars Ābiķis, sestdien vēsta laikraksts "Diena".
"Tik lielā organizācijā, kur ir daudz spēcīgu personību, atsevišķu cilvēku neievēlēšana nevar atstāt paliekošas sekas."Vienotība" ir pietiekami daudz cilvēku, kuri ir spējīgi būt līderi, piemēram, Valdis Dombrovskis. Personības vēsturē ļoti daudz ko izšķir, bet Latvija nav tas veiksmīgākais piemērs. Mums drīzāk ir pretējais, ka atsevišķas spēcīgas personības ir aizgājušas nepareizā virzienā un diskreditējušas politiku," skaidro Ābiķis.

Viņš uzskata, ka daži neievēlētie, piemēram Ģirts Kristovskis un Aigars Štokenbergs,  paši vainojami savās neveiksmēs. Ābiķis, gan norāda, ka tie ir atšķirīgi gadījumi.

"Tas, ka Ģirts Kristovskis zaudēs uzticību, man bija simtprocentīgi skaidrs jau tad, kad viņš ļoti vēlējās kļūt par ārlietu ministru. Es frakcijā pateicu, ka ar šo rīcību viņš faktiski sevi kā politiķis iznīcinās. Ģirts neapšaubāmi ir spējīgs politiķis, jo pretējā gadījumā viņš tik ilgi nebūtu politikā. Taču viņa personīgās īpašības ir neatbilstošas tieši ārlietu ministra postenim. Ja Ģirts kļūtu par aizsardzības ministru, viņu ievēlētu Saeimā ar lielu balsu pārsvaru," uzskata "Vienotības" biedrs.

Savukārt  Aigara Štokenberga gadījumu esot grūti komentēt, jo nav zināms, vai par viņu izplatītie apvainojumi ir melnais PR vai, nedod dievs, patiesība.

"Es negribu ticēt, ka tā ir patiesība, bet, ja tā ir, tad, protams, viņš pelnījis neievēlēšanu. Taču, ja ne, tad tās ir negodīgas politiskās cīņas sekas. Ja atklāsies, ka Štokenberga lieta ir safabricēta, tad kāpēc viņš nevarētu turpināt darbu politikā. Drusku sarežģītāk ir Ģirtam, taču nedomāju, ka viņam no politikas būtu jāpazūd. Nebūtu loģiski, ja viņš pretendētu uz augstākiem amatiem, bet zināšanu viņam pietiek, lai darbotos politikā," klāsta Ābiķis.

Kā ziņots, ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanās visvairāk svītrotais deputāta amata pretendents "Vienotības" pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis tomēr nav bijis tik netīkams vēlētājiem kā savulaik "Vienotības" pārstāve Ieva Akurātere, "Jaunā Laika" dibinātājs Einars Repše vai "zaļzemnieku" pārstāve Ingrīda Ūdre. Kristovskis šogad no vēlēšanu saraksta svītrots 14 520 reizes. 

Štokenbergs TV3 raidījumā "Nekā personīga" sacīja, ka pret viņu vērsta masīva nomelnojoša kampaņa portālā "puaro.lv". Štokenbergs norādīja uz portāla finansētājiem, piebilstot, ka nauda iztērēta velti.

"Domāju, ka tā zemē nomesta nauda, jo nākamajā valdībā [Aivara] Lemberga nebūs," sacīja Štokenbergs.

Jau vēstīts, ka 11. Saeimā netika ievēlēta arī "Vienotības" kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!