Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Sestdienas, 9.jūlija, naktī Rīgas centrā kārtības sargi aizturējuši velosipēdistu, kurš ar signālraķēti šāvis uz kādas automašīnas vadītāju, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki Krišjāņa Barona ielā pamanījuši spilgtu gaismu, kas atgādinājusi signālraķetes šāvienu. Lai noskaidrotu gaismas izcelsmi, kārtības sargi apsekojuši notikuma teritorija un pamanījuši vairākas personas, kuras satvērušas kādu vīrieti.

Personai rokās bijis šaujamierocis. Policijas darbinieki pieskrējuši pie bruņotā vīrieša, neitralizējuši viņu un atņēmuši ieroci. Jautājot personai viņas rīcības iemeslus, vīrietis paskaidrojis, ka braucis ar velosipēdu un pamanījis, ka aiz viņa brauc automašīna, no kuras vairāki jaunieši skaļi klieguši. Vīrietis uzskatījis, ka viņam uzbrūk un izšāvis signālraķeti.

Pārrunu laikā policisti noteikuši, ka no vīrieša jūtama spēcīga alkohola smaka. Persona atzinusies, ka pirms tam lietojusi alkoholu.

Notikuma vietā sastapts arī automašīnas vadītājs, kurš pastāstījis, ka braucis aiz velosipēda vadītāja, kurš pēkšņi nokāpis no sava velosipēda, izvilcis ieroci, notēmējis uz viņu un izšāvis. Viens no notikušā aculieciniekiem centies izvairīties no šāviena, nokritis un savainojis elkoni.

Policijas darbinieki cietušajam snieguši pirmo medicīnisko palīdzību. Savukārt bruņotais velosipēdists aizturēts un nogādāts Valsts policijā lietas apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!