Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Piektdienas, 5.augustā, vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju no kādas sievietes, kurai Zolitūdē izcēlies konflikts ar māti, kura bez meitas atļaujas istabā ieslēgusi savus mazbērnus.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas pāsvaldības policijā, izsaucēja solījusi šaut ar gāzes ieroci pa istabas durvīm, lai viņas māte tās atvērtu.

Ierodoties notikuma vietā, mājas kāpņu telpā kārtības sargi sastapuši izsaucēju, kura policistiem pastāstīja, ka esot ieradusies dzīvesvietā, lai paņemtu bērnus un dotos pie drauga spēlēt datorspēles. Taču māte viņai liegusi to darīt. Jautāta par gāzes ieroci, iereibusī sieviete atzinusies, ka ierocis viņai neesot un nekad nav bijis. Ieroča esamību viņa pieminējusi, lai policija ātrāk atbrauktu uz notikuma vietu.

Sarunā no sievietes bijusi jūtama alkohola smaka. Tāpat dāma nav kautrējusies policistu klātbūtnē smēķēt un izsmēķi turp nomest zemē, par ko kārtības sargi viņai aizrādījuši. Sieviete paskaidrojusi, ka piegružošanu neuzskata par pārkāpumu, un izsmēķi savākšot sētnieks, jo tas esot viņa darbs.

Norādītajā dzīvoklī sastapta vecmāmiņa, kura pašvaldības policistiem paskaidrojusi, ka bērni nevēlas doties līdzi mātei un atrodas blakus istabā, kur nolikti gulēt. Ar abām sievietēm veiktas pārrunas un konflikts par bērnu uzturēšanos dzīvoklī atrisināts uz vietas. Bērni palikuši pie vecmāmiņas, jo manāmi iereibušajai mātei viņus nevarēja uzticēt.

Savukārt iereibušajai sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par piegružošanu un piemērots naudas sods – 5 eiro apmērā, pēc kā sieviete devās savās gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!