Foto: Valsts robežsardze
23. augusta naktī robežsargi par nelikumīgu akcīzes preču pārvietošanu pāri valsts robežai aizturējuši astoņas personas, portāls “Delfi” uzzināja Valsts robežsardzē.

Iesaistot robežsardzes dienesta suņus, Latvijas-Baltkrievijas robežas tuvumā Daugavpils novada Demenes pagastā, robežsargi aizturējuši septiņus Latvijas pilsoņus un vienu valstspiederīgo. Aizturētie vīrieši bija ģērbušies darba drēbēs un kamuflāžas apģērbā. Apskates laikā robežsardze atradusi arī raidstaciju un darba cimdus.

Pārmeklējot apkārtni, atrasti arī 12 melnā polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm “Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Kopumā tikušas izņemtas 180 000 cigaretes.

Cigarešu iepakojumi savā starpā bijuši savienoti ar paštaisītām kārbu pārnēsāšanai paredzētām ierīcēm.

Foto: Valsts robežsardze

Par notikušo sākts kriminālprocess. Personas kopā ar krimināllietas materiāliem un lietiskajiem pierādījumiem nodotas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Robežsardze informē, ka līdzīga rakstura robežpārkāpumu tendence gan kontrabandas preču pārvietošanā, gan nelikumīgo robežšķērsotāju un to pārvadātāju atklāšanā ir vērojama arī uz Latvijas kaimiņvalstu robežām.

No Lietuvas kolēģiem robežsardze saņēmusi informāciju par trīs ārzemnieku grupu aizturēšanu. Vienā gadījumā Lietuvas robežsargi aizturējuši vienu Irākas un vienu Sīrijas pilsoni, savukārt Polijas robežsargi netālu no Lietuvas robežas aizturējuši un nodevuši Lietuvas robežsargiem desmit Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni bez derīgām vīzām vai uzturēšanās atļaujām.

Lietuvā ticis aizturēts arī Latvijas pilsonis, kura vadītajā automašīnā atrastas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!