Foto: Shutterstock
Rīgas Pašvaldības policija (RPP) nedēļas laikā, pārbaudot 200 tirdzniecības vietas un veicot 40 kontrolpirkumus, konstatēja vienu likumpārkāpumu, informēja RPP.

Pēdējās nedēļas laikā Rīgas kārtības sargi, sadarbojoties ar nepilngadīgiem brīvprātīgajiem, veikuši kontrolpirkumus 40 veikalos un bāros, un pārkāpums konstatēts tikai vienā vietā - kādā mazā Juglas veikaliņā bērnam pārdota pudele alkoholiskā kokteiļa.

RPP secina, ka pēdējās dienās komersanti patiešām bijuši apzinīgi un ievērojuši likumu. Salīdzinot ar citām dienām, negodprātīgu pārdevēju skaits sarucis četras reizes, jo gada sākumā nepilngadīgie alkoholu varēja iegādāties teju katrā desmitajā veikalā.

Papildus kontrolpirkumiem policisti arī diskrēti novērojuši vairāk nekā 200 tirdzniecības vietas. Policisti veikalā bijuši privātās drēbēs un lūkojuši, vai alkohola un cigarešu pircējiem tiek pārdotas akcizētās preces, neprasot dokumentus. Šādā veidā neviens pārkāpums netika konstatēts.

RPP norādīja, ka konstatēts arī viens kuriozs gadījums - policija saņēmusi zvanu no pāris jauniešiem, kuri alkoholu iegādājušies kādā mazā veikaliņā Aleksandra Čaka ielā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta trīs jauniešu kompānija, kuri stāstīja, ka tikko nopirkuši alu "Miezītis Senču", un lūdza saukt pie atbildības veikala pārdevēju. Jaunieši notikušo bija arī nofilmējuši un stāstīja, ka devušies uz šo veikalu, jo bijuši pārliecināti, ka viņiem pārdošot. Lai gan šajā gadījumā pret pārdevēju sākta administratīvā lietvedība, policija aicina jauniešus nenodarboties ar šāda veida pašdarbību. Labāk par adresēm, kurās bērniem tiek tirgotas nelegālas preces, ziņot policijas sociālajos tīklos vai nosūtot vēstuli uz e-pastu "rpp.blpn@riga.lv".

Policija turpinās pārbaudes arī nākamajās septembra dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!