Pagājušajā nedēļā Rīgā, Āgenskalnā, par kāda veikala skatloga izdauzīšanu un apsarga piekaušanu Rīgas pāsvaldības policisti aizturējuši divus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

7. oktobrī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju, ka Āgenskalnā divi vīrieši cenšas izdauzīt kādam veikalam skatlogu.

Tuvojoties notikuma vietai, netālu no izsaucēja norādītās adreses kārtības sargi pamanījuši trīs savā strapā konfliktējošus vīriešus. Pamanot pašvaldības policiju, viens no vīriešiem norādījis uz blakus stāvošajiem vīriešiem un ar rokas žestiem pieaicinājis kārtības sargus.

Pašvaldības policisti vēl nebija paspējuši ar dienesta automašīnu piebraukt pie personām, kad divi vīrieši sākuši bēgt.

Notikuma vietā palikušais vīrietis pašvaldības policistiem paskaidrojis, ka ir veikala apsargs, un personas, kuras aizskrējušas, izsitušas veikalam skatlogu.

Apsargam uz sejas bijuši vairāki sasitumi un asiņojošs deguns. Policisti izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus un devušies meklēt pārkāpējus.

Vienu no notikumā iesaistītajiem vīriešiem izdevies notvert. Bēgošais vīrietis kārtības sargiem apgalvojis, ka viņu esot kāds piekāvis Āgenskalna tirgū, tāpēc arī bēdzis prom. Sarunājoties ar vīrieti, policija jutusi no viņa nākošu alkohola smaku.

Aizdomās turamais aizvests atpakaļ pie izsistā skatloga, kur viņu atpazinuši aculiecinieki. Gaidot mediķu ierašanos, apsargs netālu pamanījis arī otru vīrieti, kurš piedalījies veikala skatloga izsišanā.

Policisti vīrieti panākuši un aizveduši uz notikuma vietu, kur viņš apgalvojis, ka ar draugu pēc kopīgas iedzeršanas gājis pa ielu, un apsargs viņiem pēkšņi uzbrucis. Vīrietis kategoriski noliedzis savu vainu.

Vēlāk apsargs precizējis, ka centies vīriešus pats saviem spēkiem aizturēt un gaisā izšāvis trīs brīdinājuma šāvienus. Vīrietis kārtības sargiem uzrādījis ieroča nēsāšanas atļauju un nodevis apskatei ieroci.

Pēc brīža notikuma vietā ieradušies mediķi, kuri pēc cietušā apsarga apskates nolēmuši viņu hospitalizēt. Aizturētie nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!