Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki pagājušajā piektdienā, 14. oktobrī, pieķēruši kādu 28 gadus vecu vīrieti, kurš par 50 eiro vēlējies sniegt seksuālus pakalpojumus divām sievietēm, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Vīrietis policistu redzeslokā nonācis pēc tam, kad kādā interneta vietnē izveidojis sludinājumu. Viņš sludinājumā minējis, ka "par 50 eiro pārvaldot intīmo daļu". Reģistrējoties interneta vietnē, kārtības sargi sākuši saraksti ar sludinājuma autoru un vēlāk norunājuši tikšanos pie kādas viesnīcas Rīgas centrā.

Maskējoties par klientēm, divas policijas darbinieces tikušās ar sludinājuma autoru, kurš viņām piedāvājis seksuālus pakalpojumus par 50 eiro. Kad vienošanās panākta, policijas darbinieces atklājušas, ka ir pašvaldības policistes un uzrādījušas dienesta apliecību.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība un tiks lemts par piemērojamo sodu.

RPP atgādina, ka prostitūcija Latvijā nav aizliegta, taču šī pakalpojuma sniegšanai noteikti dažādi ierobežojumi. Viens no šiem ierobežojumiem paredz, ka seksuāla rakstura pakalpojumus nedrīkst sniegt ārpus savas dzīvesvietas, par kuru noslēgts īres līgums vai kura atrodas īpašumā. Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu paredzēts naudas sods no 350 līdz 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!