Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 15. oktobrī, dienas pirmajā pusē Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Nometņu ielu, kur izcēlies konflikts starp brāli un māsu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā pašvaldības policistus kāpņu telpā sagaidījusi zvanītāja un pastāstījusi, ka dzīvoklī atrodas nepilngadīgais brālis, kurš lietojis apreibinošas vielas, visticamāk - narkotikas. Ieejot dzīvoklī, kārtības sargi sastapuši jaunieti, kurš skaļi lamājās un spārdījās.

Ieraugot policistus, jaunietis vairākas reizes viņus nolamājis dažādos nepiedienīgos vārdos. Tāpat jaunietis paudis pārliecību, ka kārtības sargi viņu nevarot aizturēt, jo viņš esot nepilngadīgs. Uzreiz pēc šī apgalvojuma 16 gadus vecais puisis meties virsū policistiem, taču kārtības sargi ātri viņu neitralizējuši – jaunietis nogāzts gultā un pieturētas viņa rokas, lai viņš nevarētu nodarīt pāri sev un apkārtējiem.

Mirkli vēlāk uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri agresīvo puisi nogādāja psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Ņemot vērā, ka jaunietis joprojām uzvedies agresīvi, Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekus līdz ārstniecības iestādei pavadījusi policija.

Pa to laiku arī noskaidrots, ka jaunietis policistu redzeslokā nonāk ne pirmo reizi, savukārt ģimenes locekļi stāstīja, ka puisis bieži lietojot apreibinošās vielas un basto skolu.

Informācija par notikušo nosūtīta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, lai tās speciālisti izvērtētu jaunieša atbildību, kā arī lemtu par citu institūciju iesaistīšanu situācijas risināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!