Foto: Shutterstock

Valsts policija kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par izspiešanu personu grupā Kuldīgā un tās apkaimē, kā arī Ventspilī. Kopumā tiek lūgts apsūdzēt četras personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa februāra sākumā ierosināja kriminālprocesu par to, ka Kuldīgas novada teritorijā personu grupa izspiež naudu no vairākām fiziskām personām.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši vairākus cietušos, no kuriem, izmantojot draudus bojāt īpašumu un nodarīt miesas bojājumus, tikusi izspiesta nauda. Summas, ko četru personu grupējums no cietušajiem saņēmis, ir dažādas: no pārdesmit līdz pat 2500 eiro, skaidro policijā.

Izmeklēšanā policisti ieguvuši pietiekami daudz pierādījumu par trīs izspiešanas gadījumiem personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās Kuldīgā.

Policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par ko kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat izmeklēšanā atklāts arī kāds izspiešanas gadījums Ventspilī, par ko sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183. panta 1. daļas – par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu, piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem.

Par šādu noziegumu paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesā policisti aizturējuši četrus aizdomās turētos – 1960. gadā, 1986. gadā, 1987. gadā dzimušus vīriešus, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā, un 1968. gadā dzimušu vīrieti, kurš policijas redzeslokā iepriekš jau bija nonācis par līdzīga rakstura noziegumu.

Trīs vīriešiem ir piemērots apcietinājums, bet vienam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija izsaka pateicību visiem iedzīvotājiem, kuri pēc likumsargu aicinājumu atsaukušies un snieguši izmeklēšanai noderīgu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!