Foto: stock.xchng

Aizvadītajā nedēļas nogalē kopīgas iedzeršanas laikā kāds vīrietis Rīgā, Ķengaragā, nodūris savu paziņu, informē Valsts policija.

Vainīgais notikušo pamanījis tikai nākamajā rītā, kad pamodās blakus mirušajam.

Kā skaidro likumsargi, kāda piecu cilvēku kompānija naktī no sestdienas uz svētdienu, 30. oktobri, rīkoja kopīgu iedzeršanu Ķengaragā. Pēc laika lielākā daļa no personām devās prom, atstājot divus vīriešus, kuri sākuši strīdēties.

Konflikta laikā 1956. gadā dzimis vīrietis ar nazi nodūris 1971. dzimušu vīrieti. Pēc pamošanās vīrietis zvanījis draugiem, kas iepriekšējā vakarā piedalījušies iedzeršanā. Viņi izsaukuši mediķus, kas savukārt par notikušo ziņojuši Valsts policijai.

Likumsargi notikuma vietā sastapa visas četras personas, kuras bija iepriekšējā vakarā kopā ar nu jau mirušo vīrieti lietojušas alkoholu.

Iespējamais vainīgais ir 1956. gadā dzimis vīrietis, kuru policija ir aizturējusi. Viņš savu vainu atzīst. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par laupīšanu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!