Foto: Valsts policija
Piektdien, kad rīdziniekus pārsteigusi bieza sniega sega, Rīgā un tās apkaimē reģistrēti jau 133 satiksmes negadījumi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Galvaspilsētā un Rīgas apkārtnē diena iesākusies ar lielu skaitu ceļu satiksmes negadījumu. No pulksten 6:00 līdz 9:30 Valsts policijā saņemti aptuveni 100 izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem. Savukārt līdz pulksten 14:00 tie ir aptuveni 133.

Vidēji diennaktī policija reģistrē aptuveni 80 ceļu satiksmes negadījumus.

Autovadītājiem jārēķinās, ka satiksme ir apgrūtināta un notikušie negadījumi arīdzan apgrūtina satiksmes plūsmu.

Likumsargi aicina transportlīdzekļu vadītājus izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Lai nepieļautu transportlīdzekļa saslīdēšanu, autovadītājiem jāizvairās no straujām kustībām, īpaši straujas bremzēšanas. Vēlams jau laikus palielināt distanci līdz priekšā esošam transportlīdzeklim, lai nepieciešamības gadījumā būtu vairāk laika attiecīgi reaģēt uz situāciju.

Tāpat policisti mudina nepiedalīties ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kura riepas vēl nav nomainītas no vasaras uz ziemas periodam paredzētām. Lai arī noteikts, ka tās jānomaina līdz 1. decembrim, ņemot vērā laikapstākļus, ar neatbilstoši sagatavotu transportlīdzekli piedalīties ceļu satiksmē ir ļoti bīstami.

Jau vēstīts, ka piektdien dienā turpināsies spēcīga snigšana, turklāt Rīgā gaidāms ļoti stiprs sniegs, brīdina sinoptiķi. Sniega dēļ galvaspilsētā jau no rīta ir izveidojušies pamatīgi sastrēgumi, kā arī kavēta transporta satiksme.

Sniega segas biezums Rīgā piektdien sasniegs 25 līdz 30 centimetrus. Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

Kā novēroja portāls "Delfi" sniegs piektdienas rītā teju paralizējis satiksmi galvaspilsētas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!